Select Page

Ook worden nog zeker 44 mensen vermist. De regen houdt waarschijnlijk de komende dagen nog aan. “Veel mensen worden nog vermist en anderen hebben dringend hulp nodig”, aldus Abe. 

De afgelopen dagen is al drie keer meer regen gevallen dan normaal is in de hele maand juli. Vanwege het noodweer is een evacuatiebevel uitgevaardigd voor 2 miljoen mensen en nog eens 2,3 miljoen mensen hebben het advies gekregen hun huizen zo snel mogelijk te verlaten.

Veel mensen zitten door het hoge water vast op het dak van hun huis. De regen heeft naast overstromingen ook meerdere aardverschuivingen veroorzaakt. 

Reddingswerkers

De Japanse overheid heeft een noodteam in het leven geroepen. Meer dan 54.000 reddingswerkers moeten mensen helpen. De situatie wordt gecoördineerd vanuit de werkkamer van Abe. 

“We hebben nog nooit zulke regen meegemaakt”, aldus een Japanse meteoroloog. “Het is een extreem gevaarlijke situatie.”

De regen begon vorige week en is sindsdien niet in hevigheid afgenomen. Op het eiland Shikoku viel al meer dan 500 milimeter water en naar verwachting valt er vóór maandag nog eens 300 milimeter.

Verschillende bedrijven hebben laten weten dat het werk wordt stilgelegd tot meer bekend is over het weer komende dagen.

Overstromingen Japan vanuit de lucht

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ‘s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

, Read More