Select Page

Vrijdagavond waren zo‘n tweehonderd mensen, onder wie studenten, journalisten en geestelijken, de kerk in gevlucht na een aanslag op de Nationale Autonome Universiteit van Midden-Amerika door paramilitairen die banden hebben met de regering.

Een journalist van het Nicaraguaanse tv-kanaal 15, die ook in de kerk was, meldde dat de sluipschutters twaalf uur lang op de loer lagen. Aan de belegering kwam na bemiddeling van de katholieke kerk een einde.

Gewelddadige confrontaties tussen demonstranten, veiligheidstroepen en gewapende regeringsaanhangers hebben volgens mensenrechtenactivisten de afgelopen maanden het leven gekost aan zo’n 350 mensen. De regering spreekt van ongeveer vijftig doden.

Sinds half april wordt het Midden-Amerikaanse land geteisterd door geweld. De demonstranten eisen het aftreden van het socialistische staatshoofd Daniel Ortega, die sinds 2007 aan de macht is.

De secretaris-generaal van de Verenigde Naties Antonio Guterres liet eerder deze week via een woordvoerder weten erg bezorgd te zijn over de situatie in het land. “Guterres roept alle partijen op om zich te onthouden van geweld. Ze moeten het gesprek met elkaar aangaan om tot een oplossing te komen.”

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ‘s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

, Read More