Select Page

In het gesprek moeten de afspraken die de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in 27 april hebben gemaakt verder worden uitgewerkt. Het gesprek vindt wederom plaats in het grensdorp Panmunjom.

Daar wordt onder meer gesproken over het ontmantelen van de Noord-Koreaanse nucleaire testlocatie tussen 23 en 25 mei en over het beëindigen van de oorlog tussen de landen die officieel nog gaande is. Dat waren op 27 april ook de belangrijkste onderwerpen.

Noord-Korea heeft acht journalisten uit Zuid-Korea uitgenodigd om de ontmanteling van de testlocatie bij te wonen. De journalisten mogen het land in met een vlucht vanuit Beijing die andere internationale journalisten ook nemen.

Een veiligheidsadviseur van Zuid-Korea heeft dinsdag laten weten dat een stapsgewijze ontmanteling niet wordt geaccepteerd.

Noord-Korea stuurt een delegatie van 29 mensen naar de ontmoeting, onder wie een aantal hooggeplaatste ministers. Zuid-Korea stuurt vijf mensen naar het overleg.

Het gesprek is ook bedoeld ter voorbereiding op de ontmoeting tussen Kim en de Amerikaanse president Donald Trump, op 12 juni in Singapore.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ‘s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

, Read More