Select Page

Verstappen oordeelde dat er veel meer had ingezeten. Dat bewees zijn teamgenoot Daniel Ricciardo, die Red Bull op het Shanghai International Circuit de eerste overwinning van het seizoen bezorgde.

“Het is gewoon klote. Ik heb het zelf verprutst”, zei een zichtbaar balende Verstappen bij Ziggo Sport. “Het had in deze situatie veel beter gekund. maar helaas kan ik er nu niets meer aan veranderen.”

De 20-jarige coureur werd als vierde afgevlagd, maar door de al tijdens de race gemelde tijdstraf moest hij ten gunste van Lewis Hamilton nog een plaatsje inleveren.

Grand Prix van China in beeld

Snelheid

Verstappen leek juist uitstekende papieren te hebben voor een podiumplaats. Net als Ricciardo had hij net zijn mediumbanden ingeruild voor de snellere softs toen er een safetycar op de baan kwam. 

De Red Bulls hadden daardoor veel meer snelheid dan de concurrenten, maar in tegenstelling tot Ricciardo kon Verstappen daar niet van profiteren. Net nadat hij Hamilton had ingehaald en op de vierde plaats lag, ging een inhaalactie op Vettel de mist in.

Hij remde te laat de bocht in en tikte de Duitser aan, waardoor beide coureurs spinden en veel plaatsen verloren. “Ik wilde misschien wel te snel naar voren”, gaf Verstappen toe. “Ik weet ook niet waar dat vandaan komt.”

Stand

In de WK-stand is Verstappen na drie races al behoorlijk achterop geraakt. Met achttien punten staat hij slechts achtste, 36 punten achter leider Vettel.

“Het loopt op dit moment niet soepel, maar dat heeft het vorig jaar ook lange tijd niet gedaan. Het is nu zaak om dat om te draaien.”

De wetenschap dat zijn teamgenoot Ricciardo erin slaagde de race te winnen, geeft Verstappen wel extra vertrouwen. “Daniel heeft een superrace gereden. Maar de volgende keer is het de zaak om goed te finishen met beide auto’s.”

, Read More