Select Page

Om dit doel te bereiken, trekt de bewindsvrouw 10 miljoen extra uit voor maatregelen die de luchtkwaliteit in Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht moeten verbeteren. Een deel van het geld gaat bijvoorbeeld naar subsidies voor elektrische taxi’s in de hoofdstad.

Van Veldhoven verwacht dat overschrijdingen van de luchtkwaliteitsnormen bij veehouderijen in Nederweert en Someren uiterlijk in 2023 zijn opgelost.

Bram van Liere, plaatsvervanger campagneleider Verkeer bij Milieudefensie, is te spreken over de maatregelen van Van Veldhoven. ”Het is een eerste stap dat de overschrijdingen van de luchtkwaliteitsnormen in de binnensteden nu sneller opgelost gaan worden dan de overheid eerder van plan was”, aldus Van Liere.

”Om de lucht écht gezond te maken, zijn er wel snel meer maatregelen nodig. Jaarlijks sterven twaalfduizend mensen in Nederland als gevolg van ongezonde lucht. Dat is niet acceptabel.”

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ‘s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

, Read More