Select Page

Het gaat om twee medewerkers van het Bredase beveiligingsbedrijf EBN dat door de bank werd ingehuurd voor de beveiliging van de kluisjes, aldus een politiewoordvoerder.

Het gaat om een 45-jarige man uit Roosendaal en een 43-jarige man uit Etten-Leur. Hun huizen worden maandagochtend door de politie doorzocht.

Teams van de financiële en digitale recherche zijn bij de huiszoekingen betrokken en ook is er een geldhond ingezet. Of de doorzoekingen al iets hebben opgeleverd kan de politie niet zeggen, maar er zijn wel digitale gegevensdragers in beslag genomen.

Ook wordt er een zonnestudio in Zundert doorzocht in verband met de kluisjesroof. De politie kan niet zeggen waarom er specifiek hier wordt gezocht.

Kluisjes

Op maandag 5 maart werd ontdekt dat kluisjes in de kelder van het bankgebouw waren leeggeroofd. De kelder telt ongeveer zeshonderd kluisjes. Over de precieze omvang van de buit hebben de bank en de politie nooit mededelingen gedaan.

Eerder deze maand werd bekend dat de politie ook EBN in het vizier had. De server van het bedrijf was in beslag genomen. Het beveiligingsbedrijf liet destijds weten aan het onderzoek van de politie mee te werken en is ook bezig met een intern onderzoek.

Professionele kraak

Na politieonderzoek bleek al snel dat de inbraak professioneel voorbereid en uitgevoerd is. De politie hield er tevens al snel rekening mee dat de dieven hulp hadden gekregen van binnenuit.

“Het heeft alle schijn van een klassieke kraak die professioneel is uitgevoerd. Dit doe je niet zomaar eventjes als gelegenheidsdief. Het is voorbereid en nauwgezet uitgevoerd”, aldus de politiewoordvoerder begin maart.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ‘s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

, Read More