Select Page

Naast de EU krijgen ook Canada en Mexico uitstel. De komende maand zal gebruikt worden voor verdere onderhandelingen. Met Argentinië, Australië en Brazilië heeft Trump wel een principeakkoord bereikt. Details daarvan worden later bekendgemaakt. 

Volgens het Witte Huis onderstrepen de overeenkomsten de succesvolle strategie van Trump en zijn regering om eerlijke resultaten te bereiken met bondgenoten. “We kunnen zo onze nationale veiligheid beschermen en wereldwijde uitdagingen voor de staal- en aluminiumindustrie aanpakken.”

De Duitse regering rekent nog altijd op een permanente vrijstelling. ”Noch de Europese Unie, noch de Verenigde Staten hebben belang bij een escalatie van spanningen in de handelsbetrekkingen”, aldus een woordvoerder. In plaats daarvan zouden handelsbetrekkingen verder moeten worden aangehaald.

Uitzondering

Begin maart kwam Trump met de aankondiging dat hij zware importheffingen op staal en aluminium wil instellen. Voor staal bedraagt de nieuwe heffing 25 procent, voor aluminium is dat 10 procent. Trump maakte voor Europa een uitzondering op deze invoertarieven.

De deadline voor deze uitzondering zou dinsdagochtend om 6.00 uur Nederlandse tijd aflopen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ‘s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

, Read More