Select Page

De Amerikaanse minister Mike Pompeo (Buitenlandse Zaken) schreef op Twitter dat zijn land inzet op de “volledige, verifieerbare en onomkeerbare denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland”.

De Amerikaanse president Donald Trump ontmoet dinsdag de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. De leiders hebben volgens een bron in het Amerikaanse kamp eerst een persoonlijke ontmoeting, die ongeveer twee uur moet duren.

De bron omschreef dat als een “plusvariant van een kennismakingsgesprek”. Naar verluidt zal Trump voorafgaand aan het gesprek nog telefonisch contact hebben met de Zuid-Koreaanse president Moon. 

Vooruitgang

Het overleg van maandag lijkt bedoeld te zijn om op de valreep nog vooruitgang te boeken.

Er was eerder nog geen overeenstemming over de definitie van ‘denuclearisatie’, zei een Amerikaanse functionaris tegen persbureau Reuters. Ook zouden de Amerikanen concrete toezeggingen willen over de ontmanteling van het Noord-Koreaanse kernwapenprogramma.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ‘s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

, Read More