Select Page

Volgens de VN-baas gebruiken groepen die gelieerd zijn aan de regering ongeoorloofd geweld tegen burgers. Bij protesten zijn volgens mensenrechtenorganisaties de afgelopen maanden minstens 275 mensen om het leven gekomen. 

“Het is overduidelijk dat er een onthutsend aantal doden is dat er buitensporig geweld wordt gebruikt door groepen die verbonden zijn aan de staat. Dat is niet goed te keuren”, zei Guterres in het buurland Costa Rica.

“Het is van belang dat al het geweld meteen stopt en dat er een politieke nationale dialoog tot stand komt. Alleen een politieke oplossing is acceptabel”.

In de hoofdstad Managua gingen maandag honderden mensen de straten op die demonstreerden tegen het brute neerslaan van de protesten tegen president Ortega afgelopen weekend. In de stad Masaya namen regeringstroepen demonstranten onder het vuur. Daarbij vielen tien doden.

Vrijdag viel er een dode toen er een kerk werd belegerd in het land. Tweehonderd protestanten zijn bij demonstraties een kerk ingevlucht, nadat ze werden beschoten door sluipschutters. Aan de belegering kwam na bemiddeling van de katholieke kerk een einde.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ‘s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

, Read More