Select Page

Het gaat om de 38-jarige Jarrod R., meldt CNN vrijdag op basis van documenten uit de rechtbank.

De man zou donderdag het vuur hebben geopend op de redactie, wat zorgde voor vijf doden en drie gewonden. Onder de dodelijke slachtoffers zijn drie journalisten. 

De Capital Gazette heeft vrijdag overigens gewoon de krant uitgegeven. Op de voorpagina zijn foto’s te zien van de vijf slachtoffers, als eerbetoon. 

Agenten

Een hulpsheriff meldde eerder al dat de eerste politieagenten al na een minuut ter plaatse waren in het gebouw. Aangenomen wordt dat hierdoor veel levens gered zijn. Na de schietpartij is een explosief gevonden. Bomspecialisten hebben het projectiel onschadelijk weten te maken. 

De man had in 2012 een rechtszaak aangespannen tegen twee redacteuren van de krant wegens laster. Er was een artikel over hem verschenen waarin hij werd beschuldigd van het online lastigvallen van mensen. De vermeende schutter claimde dat de berichtgeving zijn leven heeft verwoest. 

De rechtbank gaf de journalisten gelijk. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ‘s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

, Read More