Select Page

AT5 schrijft dinsdag over een onafhankelijk rapport dat de gemeente Amsterdam naar aanleiding van Rufs ontslag heeft laten uitvoeren. De Duitse kunstkenner werd in oktober 2017 in een NRC-artikel beschuldigd van belangenverstrengeling.

Ruf zou in haar eerste jaar als museumdirecteur nevenactiviteiten verzwegen hebben. Ze zou een paar ton hebben verdiend met haar kunstadviesbureau dat onder meer advies gaf over kunstuitleen. 

De onderzoekers concluderen volgens AT5 dat Ruf transparanter had mogen zijn over haar werkzaamheden voordat ze als museumdirecteur begon. 

Openbaar

Volgens jurist Sjoerd Eisma, die het onderzoek leidde, had Ruf te weinig door dat ze een publieke functie bekleedde. De gemeente Amsterdam laat desgevraagd aan NU.nl weten dat het rapport dinsdag wordt besproken door het college van burgemeester en wethouders en dat het later deze week openbaar wordt gemaakt. 

“Onderzoekers hebben vastgesteld dat in de management BV van mevrouw Ruf geen kunstadviesbedrijf werd uitgeoefend”, staat te lezen in het rapport. “De inkomsten die direct en indirect in de BV werden gegenereerd waren uitsluitend afkomstig van organisaties waar mevrouw Ruf een goedgekeurde nevenfunctie had.”

, Read More