Select Page

”Het doet mij plezier mee te delen dat Den Haag de uitdaging aangaat om de vijfde Invictus Games te organiseren”, zegt de Britse prins Harry, de hertog van Sussex.

Prins Harry is initiatiefnemer en beschermheer van de Invictus Games. ”Honderden vrouwen en mannen zullen door de spelen in de stad worden gemotiveerd om beter te herstellen van hun fysieke en mentale verwondingen”, aldus de prins.

De Invictus Games zijn een internationaal sportevenement voor (oud-)militairen die ondanks hun handicap op hoog niveau sporten. Het is een initiatief van prins Harry en hij is ook de beschermheer.

Geweldig trots

De Haagse burgemeester Pauline Krikke zegt ”geweldig trots” te zijn. ”Ik weet zeker dat deze veteranen zich in de internationale stad van vrede en recht thuis zullen voelen. Wij als Den Haag zullen hen in ieder geval met open armen ontvangen. Ik dank de hertog van Sussex en zijn organisatie voor het vertrouwen in Den Haag.”

De NOS meldde vorige week dat prins Harry eind juli naar Nederland komt om te praten over de organisatie van de Invictus Games. Het is nog niet bekend of zijn vrouw Meghan Markle daarbij aanwezig is.

Sinds 2014 worden de Invictus Games gehouden en in oktober is het Australische Sydney gastheer. Daar doet ook een Nederlandse ploeg aan mee. Als het evenement in Nederland wordt gehouden is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd.

, Read More