Select Page

Dat zei Ortega in een toespraak op de nationale televisie. 

De president zei eerder al in gesprek te willen praten met bedrijven, maar ondernemers hebben in een verklaring  laten weten dat gesprekken pas mogelijk zijn als er een einde komt aan de onderdrukking door de politie en opgepakte demonstranten worden vrijgelaten. 

Minstens 25 mensen zouden de afgelopen dagen zijn gedood bij botsingen tussen politie en demonstranten. Autoriteiten houden het op elf doden.

Journalist

Eén van de slachtoffers is de journalist Ángel Eduardo Gahona. Hij kreeg een kogel door het hoofd toen hij zaterdag opnamen maakte van protesten in de Caribische stad Bluefields. Hij zou door de politie zijn neergeschoten.

Gepensioneerden gingen de straat op omdat de regering de pensioenen wil versoberen en de bijdragen van werknemers aan de sociale zekerheid wil verhogen. Steeds meer Nicaraguanen, onder wie duizenden studenten, sloten zich in de afgelopen dagen bij de protesten aan, waarbij regeringsgebouwen zijn beschadigd of in brand gestoken. 

Protesten tegen hervormingen Nicaragua

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ‘s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

, Read More