Select Page

“Ik heb tegen president Trump gerustgesteld dat Rusland klaar is om het verdrag te verlengen. We moeten het wel eens worden over details, want we hebben nog wel wat vragen aan onze Amerikaanse partners”, zegt Poetin in een Interview met Fox News.

Het huidige START-verdrag is getekend op 8 april 2010. Daarin staat dat Rusland en de Verenigde Staten beide hun aantallen strategische kernkoppen te verminderen van maximaal 2.200 naar 1.500. Het verdrag loopt in 2021 af.

Beide partijen zeggen dat ze dit jaar aan hun afspraak hebben voldaan. Rusland heeft echter wel vragen over sommige Amerikaanse onderzeeërs en bommenwerpers die conventionele wapens kunnen vervoeren. Het land beweert dat deze ook voor nucleaire doeleinden ingezet kunnen worden.

Trump heeft kritiek op het huidige verdrag. Hij zegt dat zijn voorganger Obama een “slechte deal” heeft gemaakt, toen hij het huidige verdrag sloot in 2010.

De Amerikaanse president Donald Trump en de Russische president Vladimir Poetin hadden maandag een topontmoeting in de Finse hoofdstad Helsinki. Na afloop van de ontmoeting kreeg Trump veel kritiek op, omdat de Amerikaanse president weigerde Poetin aan te spreken op de inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ‘s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

, Read More