Select Page

De man zit sinds maandag vast. Hij was na de aanrijding doorgereden, maar heeft daarna zelf contact met de politie opgenomen.

Het onderzoek naar het incident gaat verder. Het OM en de politie zijn bezig met het technisch onderzoek, het horen van getuigen en het horen van de verdachte. Er worden verder op dit moment geen mededelingen over het onderzoek gedaan.

Een 35-jarige man uit Heerlen is bij het incident om het leven gekomen. Het dodelijke slachtoffer werkte als vrijwilliger bij Pinkpop. Drie gewonden liggen nog in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis: een 30-jarige man uit Landgraaf, een 26-jarige man uit Heerlen en een 23-jarige vrouw uit Heerlen. 

Doorgereden

De bestuurder van het busje is doorgereden na de aanrijding. De politie heeft hem na een zoektocht van enkele uren in Amsterdam aangehouden nadat de verdachte zelf de politie beldde. Het busje werd gevonden in Heerlen.

De verdachte zit in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zjin advocaat.

Het incident vond plaats op de Mensheggerweg in Landgraaf, nabij camping B van Pinkpop. De melding kwam om 4.06 uur binnen bij de politie.

Aanrijding met busje bij Pinkpop

Noodnummer

Veel mensen hebben de aanrijding zien gebeuren. Er is Slachtofferhulp ingeschakeld voor wie daar behoefte aan heeft, laat de brandweer weten. 

Ook is er een noodnummer ingesteld door de gemeente Landgraaf. Hier kunnen mensen naartoe bellen als ze meer informatie willen over de situatie. Burgemeester Raymond Vlecken is al op locatie geweest om zijn medeleven te betuigen en noemt het incident bij de persconferentie “vreselijk en verschrikkelijk”.

Jan Smeets, de organisator van Pinkpop, laat weten het “enorm te doen te hebben met de familie van de slachtoffers”.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ‘s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

, Read More