Select Page

Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat niets weten over de identiteit van de gewonden, behalve dat het om een man en een vrouw gaat. De man is nog in levensgevaar. Het ministerie heeft nauw contact met de families van de gewonden.

De identiteit van de twee mensen die zijn overleden werd zondagochtend bekendgemaakt door de Duitse politie. Het gaat om een 51-jarige vrouw uit Nedersaksen en een man van 65 uit de regio Borken in Noordrijn-Westfalen. 

Zondag wordt in de Dom van Münster een herdenkingsdienst gehouden voor de slachtoffers.

Jens R.

De 48-jarige man die met een bestelbusje inreed op een terras in Münster heeft zichzelf in de auto doodgeschoten, dat bevestigde de Duitse politie. 

“Volgens de huidige stand van het onderzoek is de bestuurder vermoedelijk de 48-jarige Jens R. uit Münster”, meldde de openbaar aanklager. Wat zijn motief was, blijft onduidelijk. De man had psychische problemen en zou meerdere malen geprobeerd hebben zelfmoord te plegen. R. was bekend bij de politie door gewelddadig gedrag.

Doden en gewonden Münster

Handlangers

Het is nog onduidelijk of de bestuurder alleen handelde of dat hij werd geholpen.

Volgens de politie waren er geruchten dat er twee mensen uit de bestelauto zijn gesprongen en gevlucht. Dat is echter niet zeker en moet nog worden geverifieerd, zei een politiewoordvoerder.

Grenscontroles

Naar aanleiding van de aanslag in Münster was er zaterdagmiddag en -avond urenlang extra politiecontrole bij de Nederlands-Duitse grens en langs de A35 en de A1 bij Hengelo en Enschede.

Rond 21.30 uur liet de politie Oost-Nederland weten dat het verscherpte toezicht was gestopt. “Er is geen enkele aanwijzing of indicatie dat Nederland betrokken is bij het incident in Münster”, aldus de politie.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ‘s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

, Read More