Select Page

Volg hier ons liveblog.

De verdachte (28) wilde Faber naar eigen zeggen “vrijlaten” na de verkrachting. Toen de vrouw een fietser zag en om hulp riep, doodde hij haar met een mes om haar het zwijgen op te leggen. 

Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt de verdachte voor moord. Dit houdt in dat het OM denkt dat hij zijn daad wel met voorbedachte rade heeft uitgevoerd.

Faber verdween op 29 september na een fietstocht door de regio Utrecht. P. heeft bekend dat hij met zijn scooter tegen haar botste, boos werd en haar verkrachtte. Toen de vrouw hem aanviel, verklaart P., heeft hij haar meegenomen in de richting van Soest. Hier riep de vrouw om hulp, waarop de man haar doodde. 

De man werd op 9 oktober opgepakt nadat zijn DNA op de jas van de vrouw werd gevonden. Het kledingstuk werd tijdens de bijna twee weken durende zoekactie naar Faber aangetroffen in Huis ter Heide. 

Bekentenis

Pas drie dagen later heeft P. een bekentenis afgelegd, naar zijn eigen zeggen omdat hij boos was over hoe hij was behandeld door de politie.

Het lichaam van de 25-jarige vrouw werd op 12 oktober gevonden in een natuurgebied in Zeewolde, op aanwijzing van de verdachte. 

, Read More