Select Page

Het federaal parket in België laat weten dat de 24-jarige Ayari in staat van beschuldiging is gesteld. Abdeslam wacht wellicht hetzelfde lot.

Abdeslam en Ayari werden in april beiden veroordeeld tot twintig jaar cel voor een moordpoging op agenten. Ze schoten een week voor de aanslagen vanuit een huis in de Brusselse gemeente Vorst op een Belgisch-Frans politieteam, waarbij enkele agenten gewond raakten. De Brusselse rechtbank beschouwt het als een terroristische daad.

Abdeslam geldt als de enige overlevende terrorist van de aanslagen in Parijs van november 2015.

Zaventem

Wanneer de rechtszaak over de aanslagen van 22 maart 2016 begint is nog niet besloten. Twee zelfmoordterroristen bliezen zich toen op kort na elkaar op in een vertrekhal van vliegveld Zaventem. 

Later is op beelden van bewakingscamera’s te zien dat de terroristen bagagekarretjes voortduwen. In de koffers die op de karretjes liggen zitten waarschijnlijk de explosieven.

Explosie Maalbeek

Een paar uur later klonk er een explosie bij metrostation Maalbeek, het centrum van Brussel. In totaal vielen er 32 doden bij beide aanslagen. Onder hen waren drie Nederlanders. 

De aanslagen zorgden voor grote paniek in België. Het dreigingsniveau werd opgeschaald naar het hoogste niveau en het openbaar vervoer in Brussel wordt stilgelegd, net als het treinverkeer in heel België. Frankrijk zette 1.600 extra agenten in bij de grenzen.

, Read More