Select Page

Voor overheids- en militaire gebouwen wordt de vlag halfstok gehangen.

Slechts drie mensen overleefden het ongeluk. Van de omgekomen inzittenden waren er twee Argentijns. Dat heeft de Argentijnse regering bevestigd. Ook is volgens de Mexicaanse regering een onbekend aantal Mexicanen bij de ramp omgekomen. 

Eerder werd al bekend dat de bemanning van het vliegtuig niet uit Cuba kwam, maar uit Mexico. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken weet nog niet of er Nederlanders zijn omgekomen bij de ramp.

De drie vrouwen die het ongeluk overleefden zijn er ernstig aan toe.

Oorzaak onbekend

Het vliegtuig stortte vrijdagavond (Nederlandse tijd) neer, kort na het opstijgen uit de Cubaanse hoofdstad Havana. De vlucht was onderweg naar Holguin. De oorzaak van de crash is nog niet bekend. Ooggetuigen zeggen een vuurbal te hebben gezien toen het vliegtuig neerstortte. Volgens de Cubaanse president Miguel Diaz-Canel wordt de oorzaak van het ongeval onderzocht door de autoriteiten.

Volgens ooggetuigen was er een vuurbal te zien nadat het vliegtuig neer was gestort. Ook vormde zich een grote rookwolk boven de plek van de ramp.

Het neergestorte toestel was van het type Boeing 737-200. Het toestel steeg op vanaf Jose Marti International Airport. Het vliegtuig was niet van luchtvaartmaatschappij Cubana de Aviación zelf, maar gehuurd van Damojh, een kleine Mexicaanse luchtvaartmaatschappij. Dat zeiden de Mexicaanse autoriteiten.

Damojh zei dat het niet direct meer informatie heeft. Cubana de Aviación wilde nog niet reageren.

Boeing

Vliegtuigbouwer Boeing heeft aangegeven dat er een team klaarstaat om naar het rampgebied in Cuba af te reizen, maar dat daarvoor eerst toestemming van de Verenigde Staten nodig is. De VS heeft al tientallen jaren een verbod opgelegd op het handelen met Cuba.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ‘s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

, Read More