Select Page

Dat verklaarden de partijen na dagen van overleg in Washington om een einde te maken aan de handelsspanningen tussen de twee landen, aldus de Chinese vicepremier Liu He tegen staatspersbureau Xinhua

De landen hebben afspraken gemaakt over het beëindigen van de verhoging van importtarieven en over het stoppen van de handelsoorlog. 

“De afspraken waren noodzakelijk”, aldus Liu in gesprek met Xinhua. “Tegelijkertijd moeten we beseffen dat het oplossen van de echte problemen langer gaat duren.”

Eerder op zaterdag werd al bekend dat China een concessie doet aan de VS door meer te importeren uit het land. 

Geste

De overeenkomst lijkt een geste van China richting de VS, na een aantal onvriendelijke zetten van beide landen. Zo kondigde de VS eerder aan met name Chinese hightechproducten extra te belasten. Als reactie hierop, kondigde China nieuwe importheffingen op Amerikaanse goederen aan.

Liu leidde de gesprekken van de Chinese kant. Minister van Financiën Steven Mnuchin was de hoogste afgevaardigde van de Amerikanen. 

Verder is vooralsnog weinig bekendgemaakt over de uitkomst van de gesprekken.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ‘s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

, Read More