Select Page

“Rusland kan deze fout weer goedmaken door ons te vertellen wat er is gebeurd. Wat ze hebben gedaan en de gaten die wij nog hebben in te vullen”, aldus de Britse minister van Veiligheid Ben Wallace. “Ik wacht op een telefoontje van Rusland.”

Een 44-jarige jarige vrouw en 45-jarige man liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis nadat zij in aanraking kwamen met het zenuwgas. Ze werden bewusteloos aangetroffen in een woning in de county Wiltshire. Aanvankelijk dacht de politie dat ze slachtoffer waren geworden van vervuilde drugs.

De Britten hebben Rusland niet beschuldigt van betrokkenheid bij dit nieuwe incident. Maar de autoriteiten denken dat de twee getroffen zijn door restdelen van het gif bij de aanval in maart op de Skripals.

Het Verenigd Koninkrijk beschuldigt Rusland wel van het vergiftigen van de Skripals met het giftige novichok, ontwikkeld door de voormalige Sovjet-Unie. Rusland ontkent iets te maken te hebben met de vergiftiging en stelt dat de Britten zelf de aanval hebben uitgevoerd als lastercampagne.

‘Dom’

Rusland noemt het Verenigd Koninkrijk “dom” in een reactie op het nieuwe incident. “Hoe dom denken ze dat Rusland is om het zenuwgas “nogmaals” te gebruiken tijdens het wereldkampioenschap voetbal.”

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ‘s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

, Read More