Select Page

Vlak na elkaar hebben David Davis en Boris Johnson hun ontslag ingediend. Johnson heeft eerder geijverd voor het houden van een referendum over de Brexit. May heeft de vacante ministersposten maandag alweer ingevuld.

De twee vertrokken ministers vinden dat het Verenigd Koninkrijk te veel aan de EU blijft hangen in het voorstel van May dat nu op tafel ligt. Er zou volgens dit plan een vrijhandelszone moeten komen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk. Het vrije verkeer van personen zou wel verdwijnen.

Johnson zei na zijn ontslag dat hij denkt dat het Verenigd Koninkrijk op deze manier een kolonie van de EU wordt. Hij suggereerde dat de Conservatieven May zouden moeten laten vallen vanwege haar Brexit-plannen.

May liet echter weten dat zij niet van plan is op te stappen en heeft toegezegd zich te verzetten tegen pogingen om haar aan de kant te schuiven. Ze kreeg maandagavond na een vergadering van de top van de Conservatieve Partij brede steun voor haar plan.

De Europese Commissie liet weten dat de onderhandelingen met de Britse regering gewoon doorgaan. Er moet voor maart 2019 een plan liggen. Dan worden, volgens afspraak, de huidige banden tussen Europa en het Verenigd Koninkrijk verbroken. Dit gebeurt ook als er geen akkoord over nieuwe afspraken is bereikt.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ‘s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

, Read More